L’OLOR ES VEU? TREBALLEM L'OLFACTE

 A la classe de les FOQUES ens hem trobat unes bossetes i les hem olorat, cada grup ha escrit el que creia que hi havia dins i després n'hem fet la comprovació.






Ens ha costat molt saber què hi havia i només un grup n'ha endevinat alguna cosa.


UN MATEIX OBJECTE POT CANVIAR D'OLOR? Els he preguntat si les coses poden canviar d'olor i tots creuen que sí, per comprovar-ho, pelem una ceba, l'olorem i al cap d'uns dies ho tornem a olorar. Hem pogut constatar que sí que podem canviar d'olor. 


Hi ha nens i nenes que els agrada l'olor de la ceba i d'altres no. 



La tornem a olorar al cap d'uns dies i diuen la majoria que ha canviat d'olor i que no és tan forta.



FEM COLÒNIA: per experimentar el sentit de l'olfacte, hem decidit fer colònia, en busquem els ingredients i de les dues plantes que tenim, hi ha dos grups que volen fer colònia de farigola i els altres tres amb romaní. Aixafem les plantes amb una mà de morter i les posem a l'ampolla, afegim alcohol i remenem. La deixem reposar i l'endemà la posem en les ampolletes. Fa molt bona olor. 










També llegim la recepta de la colònia i en triem un nom per la nostra.











TOT EL QUE ENS ENVOLTA FA OLOR? Olorem diferents elements posats dins uns ous de plàstic (cafè, cacau, menta, vinagre, all, quètxup, pebre i un de buit) i també fem un llistat que després comprovem. L'única cosa que han endevinat tots ha estat el quètxup!!!










QUÈ PASSA SI NO PODEM OLORAR?  És la darrera pregunta que els faig, la majoria diuen que no podem respirar, i que no sentiríem les olors de les coses ni les pudors. També aprofito per repassar tot el què hem fet aquests dies i les preguntes que han sortit en el sentit de l'olfacte.

A la llibreta d'investigadors apuntem què hem après i  parlem per a què serveix l'olfacte i amb quin òrgan en rebem la informació. i ho posem en un esquema







 


 

Comentaris