QUINS INGREDIENTS TRIARIES PER FER UNA PIZZA SALUDABLE? (final)

   QUÈ VOL DIR QUE UN ALIMENT ÉS SALUDABLE?


Escoltarem la cançó de la Dàmaris Gelabert:

https://www.youtube.com/watch?v=fbEIibeZawI


Fem un llistat de les verdures i fruites que surten i les afegim a les que ja sabem, escollim algunes d'elles per inventar-nos la nostra pizza.


Mirem les que ens agraden i les que no i en fem dues estadístiques, les que més ens agraden i les que menys.



Ens mirem i comentem la piràmide d'aliments.


Hi ha coses que desconeixem del tema i cada grup en busca alguna per preguntar a la mare de la Laia de P5C que com a metgessa es connectarà via meet per ajudar-nos. De les 5 preguntes n'escollim tres per resoldre-ho 


Hem fet un joc de fer pizzes seguint les receptes amb materials i fins i tot les posem al forn, comptem fins a 10 i cridem RIIING, ens ho passem la mar de bé.




Ens hem connectat amb la metgessa i ens ha resolt tots els dubtes







Entre tots veiem el què hem après, l'Arnau diu que cada dia hem de menjar cinc fruites al dia i que la fruita i la verdura ens fan créixer i ser forts, l'Èric diu que tant el meló com la síndria ens van bé quan tenim gana, la Queralt ha après que massa llaminadures ens poden fer mal de panxa i que el color marró de les crispetes és la més bona, en Manel ha après que la millor fruita és la poma, que si no mengéssim verdures i fruites ens posaríem malalts, però que sinó mengem xocolata no passa res , l'Arlet que la millor xocolata és la negra, perquè com diu la Jana les altres tenen menys cacau i més sucre, la Mia comenta que hi ha vitamines C, K i A, en Neizan que no s'han de menjar crispetes de colors, buffff quantes coses!!!

Fem la recepta de la pizza , com l'hem de fer? 
Hem repetit el kahoot però els nervis ens traeixen molt, tot i que sabem les respostes, uns contesten abans de consensuar i d'altres amb les presses s'equivoquen de color, per estar més tranquils el repetim, ho sabem toooot.


Acabem el pla d'equip i la carpeta d'aprenentatge.







Per acabar l'itinerari fem unes pizzes saludables
Primer ens preparem com grans cuiners, amb davantal i alguns amb la gorreta i amb els ingredients a punt.






Anem posant els ingredients de la massa i quan la tenim lligada la deixem en repòs, com ha crescut!!!
Posem el tomàquet, el formatge i els nostres ingredients.
Que bé han quedat, ens en lleparem els dits!!! i així donem per acabat l'itinerari.







Comentaris