COM NOTEM EL GUST DE LES COSES? TREBALLEM EL SENTIT DEL GUST


 PER QUÈ SERVEIX EL GUST?  Comencem aquesta nova pista amb una caixa de TOCA-TOCA que anem investigant per grups, no val a dir res! Quan tots hem tocat què hi havia dins, tots i totes han dit la seva, sembla que només han notat pedres petites excepte un grup que ha estat molt variat.. Un cop hem descobert el què era, hem parlat per a què serveix. Hem fet crispetes i les hem tastat soles, posant sal i posant sucre, a tots i totes els han agradat molt i cadascú de diferents maneres, podem adonar-nos que afegint una substància diferent el gust de les coses pot variar.












Fem una fitxa per veure el canvi d'una llavor que amb escalfor es transforma en un aliment que ens agrada molt.
Fotos a https://photos.app.goo.gl/NrEAJL41qGRTvWKJ9



QUINS GUSTOS HI HA? AMB QUIN ÒRGAN REBEM LA INFORMACIÓ DE L'EXTERIOR?
Hem buscat informació als Ipads per veure quin és l'òrgan que ens arriba d'informació per al gust, els tipus de gust que hi ha i a on els notem.






 Podeu veure més fotos a l'enllaç:  https://photos.app.goo.gl/jfdvJATMhfxpKu718

PODEM CANVIAR EL GUST DE LES COSES? Hem fet un experiment on cadascú demanava el què volia d'entre uns aliments i els tastava, després hi afegien sal o sucre segons escollien i podien veure com canvien el gust dels aliments depenent de l'ingredient que se li posa.







Per veure fotos, cliqueu l'enllaç:  https://photos.app.goo.gl/j7idJFL3tf5SdBfd9

FEM  UN EXPERIMENT PER VEURE SI UN ALIMENT ÉS ÀCID O NO ÀCID.  Mirem un experiment a la PDI d'en Dani Jiménez per veure les reaccions químiques en alguns aliments i el fem a l'aula. Cada grup escull un aliment àcid i un no àcid i hem d'afegir brou de col llombarda que he, bullit a casa.  El grup dels CORS ha escollit sal i vinagre, el NEN JESÚS ha volgut sucre i vinagre,  eñs GOSSETS llimona i sabó, els OSSOS han demanat sabó i suc de pinya i els DINOSAURES HULK vinagre i sabó

Si la barreja surt vermella equival a un aliment àcid i si surt blava o lila serà una substància no àcida, Ens ho passem molt bé!!! Trobareu les fotos a l'enllaç: https://photos.app.goo.gl/8AdWAqzuXgxTjDp17




Ja hem après moltes coses del gust i per acabar fem una reflexió sobre què passaria si no notéssim el gust de les coses i tots i totes estan convençuts de què no sabríem si un menjar és bo o no, si és saludable, si ens agrada o no i fem la llibreta d'investigadors per explicar què hem après del gust i quin òrgan el representa.

















Comentaris