COM PODEM ORGANITZAR UNA FESTA MAJOR A L'ESCOLA?

 

A l'aula de LES FOQUES comencem un itinerari confinats, però tot i així amb molta il·lusió
Avui hem rebut un missatge molt especial. Un vilatà de Caldes que ha vingut a viure al poble fa poc temps ens demana un favor. No sap res de la Festa Major i ens demana si li podem explicar en què consisteix, quan es va fer per primera vegada, per què i que si podem fer una manualitat que representi aquesta festa.

Nosaltres que som molt valents i valentes hem decidit posar fil a l'agulla i ajudar-lo. Voleu veure el seu missatge? Aquí el teniu!


Comencem a ajudar-lo dient què sabem de la Festa Major. 

Des de casa alguns nens i nenes comenten que de la Festa Major coneixen:

MIA

ELS BASTONERS

JANA

ELS CAPGROSSOS

QUERALT

ELS DIABLES

ENZO T

LA MEVA GERMANA ÉS BASTONERA

IAGO

LA FIRA

JOINA

ELS PETARDS

ÈRIC

LA FIRA

ARNAU

EL CORREFOC

ENZO L

LA FIRA

MANEL

EL TREN DE LA BRUIXA

Els proposem mirar dos powers de la Festa Major, un d'actual i un d'antic per veure'n la diferència, si els voleu veure aquí en teniu l'enllaç.

 Festa Major

L'antiga Festa Major

Un cop a l'escola fem grups cooperatius per treballar l'itinerari i ens escollim un nom:


SUPERHEROIS


DOFINETS


DINOSAURES


ABELLES



ASTRONAUTES


Vam trobar que la Festa Major a Caldes és a l'octubre per la patrona de la Mare de Deu del Remei i que va començar l'any 1861 i ho escrivim en una fitxa.

Com es diuen les colles de la Festa Major? Repartim un element de la Festa Major a cada grup i entre tots n'escrivim el nom, ens ajudem i ho fem plegats.


Decidim que la manualitat que ens ha demanat el nou vilatà sigui un capgròs. Com el podem fer? Primer, cadascú dibuixa un capgròs ben xulo i entre tots votem el que farem a la classe, i ens surt un diable dibuixat pel Neizan.

Com a totes les festes majors ens agradaria tenir un programa, agafem el teclat i entre tots en fem un de la nostra festa. Avui hem tingut la Fil D'Or a la classe, aprofitem per dibuixar-la i fer-nos una foto. Comencem trencant paper de diari en tires llargues i amb cola d'empaperar comencem a fer capes a un globus gran per aconseguir un capgròs. Un cop tenim l'estructura feta, comencem a pintar. Ja tenim acabat el nostre diable, l'haurem fet bé, omplim una base d'orientació que havíem preparat entre tots per tal que estigués ben fet i ho comprovem, ho hem fet tot  GENIAL! Ens falta un nom per el nostre capgròs, hi ha algunes propostes: DIABLET, GUILLEM, PLOP, POL, FONTÓS, ROC, FANTASMA, HEROI, LIA, FANTASMA hem decidit que votarem entre FANTASMA I ROC, i a la fi ens quedem en el nostre DIABLE ROC.

A l'aula tenim els capgrossos que van fer els alumnes dels dos cursos anteriors i avui els agafem tots tres i sortim al pati a ballar, CELEBREM LA NOSTRA FESTA MAJOR, no ens els podem posar per les circumstàncies que vivim però tot i així, estem molt contents del nostre treball.



Comentaris